26/4/12

Onegai Teacher!


Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής παντρεύεται σε κάποια φάση τη σέξι δασκάλα του ενώ πηγαίνει ακόμη σχολείο και συνεχίζει να πηγαίνει και αυτή συνεχίζει να είναι ακόμη δασκάλα – το ότι είναι εξωγήινη το βγάζω από τη μέση - τότε έχεις ένα στάνταρ γιαπωνέζικο «Χτυποκάρδια στο Beverly Hills». Η σειρά είναι αρκετά καλή και αστεία και αντιμετωπίζει ώριμα τις σχέσεις των ηρώων αντίθετα με διάφορες άλλες (έχει και σεξ μέσα). ‘Όταν λέω ώριμα το εννοώ, δεν είναι στόκοι οι ήρωες του, έχουν προβλήματα, τα συζητούν και προσπαθούν να τα λύσουν. Και είναι νορμάλ προβλήματα ακόμη και όταν αφορούν εξωγήινους.

Επίσης έχει κάποια στοιχεία που κάνουν το παραπάνω σενάριο αν όχι πιστευτό –Οκ είναι εξωγήινη! - κάπως πιο τίμιο και ευκολοχώνευτο. Π.χ. το γεγονός ότι ο ήρωας πάσχει από μια σοβαρή ασθένεια που τον είχε καθηλωμένο για τρία χρόνια με αποτέλεσμα να χάσει τις τάξεις στο σχολείο και να έχει ηλικία 18 άρα 15 άρα θεωρείται ενήλικος και άρα μπορεί να κάνει ότι θέλει – να παντρευτεί ακόμη και μια πάπια! Μια άλλη γελοία λεπτομέρεια που προσωπικά με έκανε να μην το παρατήσω παρά την κουλή υπόθεση του – που δεν ήταν και τόσο κουλή τελικά - είναι ότι η πρωταγωνίστρια-δασκάλα-εξωγήινη του ρίχνει 2 κεφάλια! Αυτόν τον Kei τον λυπήθηκα πάρα πολύ για αρκετούς λόγους αλλά είναι τόσο συμπαθής και ευαίσθητος χαρακτήρας που θέλεις να δεις αν θα έχει χάπι εντ – αν το πάρει δηλαδή το κορίτσι. Αυτή η ευαισθησία που του έχουν δώσει, τον κάνει κάτι σαν αξιοπερίεργο για άνιμε. Σπάνιο ακόμη για άνιμε είναι η δυναμική που έχει η παρέα των φίλων του. Μοιάζει με μια αληθινή παρέα και φαίνεται πως λειτουργεί σε πολλά σημεία. Τεράστιο υπέρ γιατί δεν το βλέπεις συχνά αυτό.

Γενικά θα έλεγα ότι είναι μια χαριτωμένη σειρά αν αντέξει κάποιος την υπόθεση – που δεν είναι και τόσο φοβερό όσο ακούγεται. Από την άλλη όποιος γουστάρει σειρές τύπου Clannad After Story, πρέπει να το δοκιμάσει. Αν και το Onegai Teacher φέρνει περισσότερο σε κωμωδία καταστάσεων. 8/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου