13/4/12

Phi Brain


Τελικά όλα τα υποτιμημένα άνιμε της σεζόν που πέρασε, αποδείχτηκαν πολύ όμορφες εκπλήξεις. Όπου κρατάς μικρό καλάθι που λένε κτλ., συμβαίνουν καλύτερα πράγματα. Το Phi Brain ήταν αρκετά διασκεδαστικό, καθόλου παιδαγωγικό και γενικά σου κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι το τελευταίο επεισόδιο.

O κεντρικός ήρωας είναι ιδιοφυία στα παζλ και μπλέκει με μια μυστηριώδη οργάνωση που τον αναγκάζει να λύνει επικίνδυνα παζλ με σκοπό την κυριαρχία του κόσμου. Θα είμαι ίσως από τους λίγους που δεν τους ενδιαφέρει να λύσουν τα παζλ με τα οποία παιδεύεται ο ήρωας. Δεν πιστεύω ότι είναι ο σκοπός του άνιμε αυτός αλλά υπάρχουν αρκετοί εκεί πέρα έξω που προφανώς θα επιχειρήσουν να λύσουν κάποια από αυτά. Καλή τύχη. Προσωπικά μου άρεσε για τη δράση του πάνω απ’ όλα. Σκέφτομαι τι το έκανε να είναι κλάσεις καλύτερο από παρόμοια σόου όπως το Ao no Exorcist και κατέληξα ότι έχει συνοχή, οι χαρακτήρες του έχουν χημεία  και γενικά δεν σκορπάει ούτε λεπτό σε φλυαρίες. Δεν είναι στατικό καθόλου. 
Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον από το μεγάλο καστ του, τότε είναι ο Gammon. Πολύ ωραίος χαρακτήρας και σίγουρα το γεγονός ότι είναι σκεπτόμενος και ανθρώπινος και όχι ένας απλά χαζός δευτεραγωνιστής που ξύπνησε από την στραβή πλευρά του κρεβατιού μια μέρα κάνει τη διαφορά. Γενικά όλοι οι ήρωες είναι decent αν και λίγο κάποιοι χαρακτήρες θα ήθελαν λίγο περισσότερο ανάλυση αλλά γι’ αυτό υπάρχει η δεύτερη σεζόν - ελπίζω. Bring it on! 8.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου