5/8/11

Moshidora



Η υπόθεση στα γρήγορα: Η Minami Kawashima μισεί το μπέιζμπολ αλλά για χάρη της παιδικής της φίλης Yuki που είναι άρρωστη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αποφασίζει να αναλάβει τη διαχείριση της ομάδας μπέιζμπολ του σχολείου της στη θέση της. Χωρίς όμως να έχει ιδιαίτερη εμπειρία στο πώς να μανατζάρει μια ομάδα πέφτει στα χέρια της κατά λάθος ένα επιχειρηματικό βιβλίο του Peter Drucker και αρχίζει να εφαρμόζει τις θεωρίες του για τις σύγχρονες επιχειρήσεις πάνω στην ομάδα με σκοπό να φτάσουν στους τελικούς.

Το Moshidora έχει μια αρκετά απλή πλοκή που εξελίσσεται χωρίς πολλές εκπλήξεις στα μόλις 10 επεισόδια που διαρκεί και ολοκληρώνεται. Ακολουθεί αρκετά από τα κλισέ που έχουν συνήθως οι αθλητικές σειρές και στραβά κουτσά καταφέρνει να σου κρατήσει το ενδιαφέρον. Δεν διαρκεί πολύ, ίσως γι' αυτό δεν προλαβαίνει να τη βαρεθείς [τρέμω στην ιδέα να ήταν 26 επεισόδια!] Δεν γίνεται ποτέ κάτι το αξιομνημόνευτο αλλά είναι από αυτές τις σειρές που τις βλέπεις γρήγορα και είναι ιδανική αν δεν έχεις τίποτα καλύτερο να δεις. Αν και έχει ένα κορίτσι στον κεντρικό ρόλο δεν έχει καθόλου ρομάντζο μέσα, όλως περιέργως. Επικεντρώνεται περισσότερο στο μπέιζμπολ και στη φιλία μεταξύ των δύο πρωταγωνιστριών.

Εν μέρει αυτό μπορεί να πει κανείς ότι είναι ένα τεράστιο μείον με τόσους αντρικούς χαρακτήρες, οι οποίοι δεν αξιοποιούνται ιδιαίτερα και ο ρόλος τους σταματάει στο πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν μέσα στην ομάδα. Ο αδύναμος παίκτης, ο ταλαντούχος παίχτης και o ιδεαλιστής προπονητής, ε, κάπου εκεί πέρα μέσα χώνεται και ο Peter Drucker που νομίζω είναι και το πιο ενδιαφέρον κομμάτι αυτού το άνιμε [αν και δεν έπειθε και πολύ]. Ακόμη όμως και με αθλητική καρδιά δεν έχει τόσες εντάσεις όπως θα ήταν αναμενόμενο αλλά όπως γίνεται με όλα τις σειρές που αφορούν σπορ, θέλεις να κερδίσουν και με 10 μόνο επεισόδια ποτέ δεν μπορείς να το πεις βαρετό, ούτε καν κοριτσίστικο τώρα που το σκέφτομαι. Βασίζεται σε ένα best-seller της Natsumi Iwasaki. 7/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου