6/3/11

Supernatural: The Animation - πρώτες εντυπώσεις


Προσπαθώ εδώ και μερικές μέρες να κάνω μάταια ένα ποστ για το Blue Gender - ελπίζω μέχρι αύριο να τα χω καταφέρει - αλλά μια η μανία μου να τελειώσω το Samurai 7 και μια οι καλές κριτικές που διάβαζα για την άνιμε εκδοχή του Supernatural, κάπως με καθυστέρησαν. Έχω αποφασίσει να μην βάζω ποστ για κάθε επεισόδιο ξεχωριστά όπως κάνουν ανάλογα μπλογκ του εξωτερικού μιας και δεν θέλω να μπω στο τριπάκι να τις βλέπω κάθε βδομάδα - έτσι το Level E π.χ. θα μείνει στην άκρη, μπουχού! Θα κάνω μια εξαίρεση όμως για το Supernatural μιας και είδα τα πρώτα έξι επεισόδια του - τα επόμενα όταν κυκλοφορήσει το δεύτερο dvd. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω μια γενική περίληψη αλλά θα το κάνω για μαζοχιστικούς λόγους. Για όποιον δεν γνωρίζει τη σειρά πρόκειται για δυο αδέρφια, κυνηγούς τεράτων, φαντασμάτων, δαιμόνων και οτιδήποτε μεταφυσικού περπατάει στην αμερικανική επαρχία που ψάχνουν να βρουν τον πατέρα τους και θέλουν να πάρουν εκδίκηση από ένα μυστηριώδη ον που σκότωσε την μητέρα τους όταν ήταν ακόμη παιδιά.

Το Supernatural είναι η αγαπημένη μου αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά τα τελευταία χρόνια. Της έχω μείνει πιστή, ακόμη και όταν έγινε τελείως σκατά στον 5ο κύκλο.  Επιμένω και φέτος. Ο 6ος κύκλος περιέχει μερικά από τα καλύτερα επεισόδια εδώ και καιρό, ίσως και όλης της μυθολογίας του σόου τώρα που το σκέφτομαι. Τα νέα ότι η Madhouse ετοιμάζει άνιμε που καλύπτει τις δύο πρώτες σεζόν συνέπεσαν με αυτό το μπλογκ και στην συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αρκετά με τις αμπελοφιλοσοφίες, το πρώτο πράγμα που δεν μου κάθησε καλά στο τρέιλερ ήταν ο Dean και όπως τον είχαν σχεδιάσει. Φαινόταν σαν αλλήθωρος. Ευτυχώς το σώζουν, ήταν σε μια μόνο σκηνή έτσι - γούρλωνε τα μάτια γιατί πέρναγε μια γκόμενα - οκ, Dean! Τα επεισόδια που βασίζονται στην κανονική σειρά δεν μεταφέρονται αυτούσια, είναι πετσοκομμένα για να χωρέσουν σε 24 λεπτά αλλά αν πάρεις το Roadkill ένα από τα πιο τρανταχτα επεισόδια της σείράς, οι ελευθερίες που παίρνουν είναι τόσο καλοδουλεμένες που δεν κακοφαίνεται στους  σκληροπυρινικούς.  Ο πιλότος - Skin - ήταν λίγο ότι να' ναι από άποψη υπόθεσης, το έσωσε από τη μετριότητα η ατμόσφαιρά που ήταν σκοτεινότερη της σειράς. Το Ghost On The Highway που γράφτηκε αποκλειστικά για το άνιμε θα μπορούσε άνετα να το χουν ξεσηκώσει από τη σειρά. Βρίσκουν μάλιστα την ευκαιρία σε αυτό να παρουσιάσουν με έξυπνο τρόπο τις εμμονές  του πρωταγωνιστικού διδύμου - κυρίως του Dean.

Γενικά, τα αστεία υπάρχουν και η σχέση μεταξύ του Sam και του Dean αναπτύσσεται ικανοποιητικά.  Επίσης μου άρεσε πολύ η εισαγωγή της Jessica στην υπόθεση. Θα έλεγα ότι αποκτάει ένα ολόδικο του χαρακτήρα το άνιμε που σίγουρα το κάνει πάρα πολύ ενδιαφέρον, αν πάρουμε και το γεγονός ότι η η φιγούρα του πατέρα τους είναι πιο επιβλητική και κάπως τρομαχτική εδώ. Απ΄την άλλη είμαι φανατική της κανονικής σειράς οπότε δεν νομίζω να είχα αρνητική άποψη. Μου αρέσει ακόμη και η μεταγλώτισση φυσικά στη φωνή του Sam δεν ακούγεται άλλος από τον Jared Padalecki. Όσον για το Jensen Ackles, μπορεί να μαντέψει κανείς σε ποια επεισόδια  δίνει το παρόν; Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι Supernatural χωρίς Bobby δεν γίνεται απλά, οπότε please κάντε να παίζει στο animation! Ένα αρνητικό είναι το now and then της αρχής το οποίο είναι αχρείαστο.  Τέλος με έβαλε σε μια ρετρό φάση και γύρισα πίσω στα πρώτα επεισόδια. Είχε πολύ πλάκα να βλέπεις τον Sam και τον Dean, 6 χρόνια πριν, πιο νέους και με λιγότερο make-up.
Όχι, δεν πρόκειται να σχολιάσω την διασκευή των τίτλων τέλους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου