13/8/10

Tatakau Shisho / Armed Librarians- The Book of Bantorra*













Η υπόθεση στα γρήγορα: Σε ένα φανταστικό κόσμο οι άνθρωποι όταν πεθαίνουν γίνονται βιβλία που όποιος τα διαβάσει μαθαίνει το παρελθόν τους. Τα βιβλία φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της Bantorra υπό την εποπτεία των ένοπλων βιβλιοθηκάριων (!) που έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Κύριος εχθρός τους είναι μια θρησκευτική αίρεση με το όνομα η Εκκλησία του Shindeki.

Ωραία, μπορεί να ακούγεται εντελώς για τα πανηγύρια το όλο ένοπλοι-βιβλιοθηκάριοι πακέτο και να απωθήσει ορισμένους αλλά είναι μια αρκετά προσεγμένη σειρά και σχετικά πρόσφατη μιας και προβλήθηκε το 2009 μέχρι το 2010. Το πρωτότυπο σενάριο λειτουργεί σαν ψηφιδωτό με όλες τις ιστορίες και τα πρόσωπα να αποκτούν νόημα και λόγο ύπαρξης στο τέλος. Δεν αφήνει κανένα κενό ώστε να τραβάς τα μαλλιά σου για το χρόνο που ξόδεψες.

Δεν θα θεωρούταν τόσο ένοχη απόλαυση αν δεν είχε μία από τις πιο εξωφρενικές και επιβλητικές συνάμα γυναικείες φιγούρες που έχω δει τελευταία και προσωπικά αγαπημένη την φοβερή και τρομερή Hamyuts Meseta. Αρχικά όταν εμφανίζεται στην οθόνη είναι τόσο πληθωρική που μοιάζει σαν κακή καρικατούρα της Angelina Jolie** με στήθος για τσόντα και με το λαγουδάκι σαν σήμα κατατεθέν στο πουκάμισο, φωνάζεις έλεος, κάποιος σου κάνει πλάκα. Αυτό που ανακαλύπτεις στη συνέχεια είναι ότι είναι απίστευτα σαδίστρια και δεν χαρίζει κάστανα σε κανένα - όπως επίσης ότι το άνιμε απευθύνεται σε αγορίστικο κοινό. Σε όλο αυτό προσθέστε πέρα από το στήθος ότι είναι πραγματικά σέξι και όποιος αντέξει και με ωραίο πρώην γκόμενο, διαρκή love interest. Δεν είναι όμως η μόνη που σου τραβάει την προσοχή, η σειρά έχει μια πληθώρα από ακαταμάχητους χαρακτήρες που πραγματικά αδημονείς να μάθεις την κατάληξης τους – μιλάμε για τόσο δεμένο και καλογραμμένο σενάριο. Γενικά περνάς καλά.

Τα 27 επεισόδια της βασίζονται στα εφηβικά εικονογραφημένα βιβλία του Ishio Yamagata.

* Δυσκολεύτηκα να διαλέξω έναν τίτλο όποτε αποφάσισα να  συμπεριλάβω και τους δύο που κυκλοφορούν και τον ιαπωνικό και το μεταφρασμένο.

** Δεν ξέρω πως και γιατί, αφού το ξανασκέφτηκα, κατέληξα ότι μου φέρνει περισσότερο σαν μια θυλική εκδοχή του Danny Trejo του Machete!!! Χωρίς το μουστάκι, τα λακάκια, και διάφορα άλλα και φυσικά με μεγαλύτερα βυζιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου