20/10/11

Tsukihime

Δεν ξέρω αν το Tsukihime είναι ένα δημοφιλές άνιμε. Σίγουρα πρέπει να είναι ένα πολύ δημοφιλές ερωτικό [!] βίντεο-παιχνίδι της Type-Moon [τι στο καλό είναι αυτά τα eroge;]. Από τα λίγα που διάβασα φαίνεται πολύ πιο adult από ότι είναι η σειρά.  Έγινε άνιμε το 2003. Γιατί το αναφέρω; Πολύ απλά είναι προπομπός των ταινιών Kara no Kyoukai [που είμαι τεράστια φαν και που επίσης είναι παραγωγή Type-Moon]. Μάλιστα μοιράζονται πάρα πολλά κοινά στοιχεία.  Από το όνομα των ηρώων π.χ. ο Shiki του Tsukihime είναι φτυστός ο Mikiya εμφανισιακά και έχει μέχρι το ίδιο όνομα και τις ίδιες δυνάμεις με τη Shiki του Kara no Kyoukai [προφανές, ειδικά τα μάτια της αντίληψης του θανάτου] και διάφορα άλλα. Και φυσικά έχει τους ίδιους δημιουργούς.  Ο μόνος κεντρικός  χαρακτήρας που είναι ορίντζιναλ 100% είναι η Arcueid [άντε και η Ciel].

Υποτίθεται ότι η υπόθεση του διαδραματίζεται σε ένα παράλληλο σύμπαν. Ο Shiki είναι ένα ασθενικό παιδί που μεγαλώνει ανάμεσα στα νοσοκομεία και στους θείους του. Από μικρή ηλικία ξαφνικά διαπιστώνει ότι έχει την μυστηριακή όραση της αντίληψης του θανάτου [μπορεί να ανακαλύψει τα θανατηφόρα σημεία κάθε πράγματος ζωντανού ή μη]. Όταν η αδερφή του τον καλεί να ζήσει μαζί της, η ζωή του αλλάζει. Στο δρόμο του από το σχολείο σκοτώνει μια αθάνατη βρικόλακα με αποστολή, η οποία ξαναζωντανεύει και του ζητάει να τη βοηθήσει.   

Η σειρά πάσχει από μικρή διάρκεια κατά την άποψη μου. Θα έπρεπε να είναι παραπάνω από 12 επεισόδια, άντε 22 στην καλύτερη. Δεν ξέρω αν τους έβγαινε αλλά θα ήθελα π.χ. να δω τα backstory και της Arcueid και της Ciel αντί να τα αφηγούνται όπως και κάμποσων άλλων χαρακτήρων από το να επικεντρώνεται μόνο στο παρελθόν του Shiki. Κατά τα άλλα, η Arcueid είναι αρκετά ενδιαφέρον και δυνατός γυναικείος χαρακτήρας και σίγουρα σκέφτεσαι με πόσο αγάπη την έχουν φτιάξει οι δημιουργοί. Δεν είναι τόσο “αρρωστημένο” και gore όσο το Kara no Kyoukai και λειτουργεί από μόνο του μια χαρά και βασικά μου άρεσε για το ότι ήταν ικανή αυτή η δημιουργική ομάδα τότε και πως εξελίχθηκε στο μέλλον. 8/10    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου