8/8/10

Samurai Champloo
















Η υπόθεση στα γρήγορα: Μια νεαρή σερβιτόρα σώζει ένα ronin και έναν περιπλανώμενο τυχοδιώκτη αλλά εξαίρετο ξιφομάχο από σίγουρη εκτέλεση σε αντάλλαγμα να τη βοηθήσουν να βρει τον σαμουράι που μυρίζει ηλιοτρόπια και με την υπόσχεση ότι δεν θα σκοτωθούν μεταξύ τους.

Ο αδερφός μου είχε τη λύση πάλι. Μετά από τόσες μέρες μπουχτισμένη από τα sci-fi ψυχοδράματα ήθελα να δω κάτι διαφορετικό. Έτσι έπεσα πάνω στο Samurai Champloo. Τοποθετημένο στην περίοδο του Edo, προς το τέλος της θα έλεγα γύρω στα 1800 χωρίς να βάζω και το χέρι μου στη φωτιά. Η σειρά έχει πολλούς αναχρονισμούς στο παρασκήνιο όπως το hip-hop ως το βασικό της μουσικό θέμα ή π.χ. το break-dance στιλ του Mugen. Το δηλώνει και ο τίτλος της εξάλλου. Μια ιαπωνική ετυμολογία στη λέξη champloo σημαίνει μείξη ή κάτι τέτοιο τέλοσπαντων αν και εγώ θα προτιμούσα τον όρο mashup για να το χαρακτηρίσω. Για να μην τα πολυλογώ θεωρώ την σειρά την επιτομή του fun στα άνιμε, δεν βαρέθηκα ούτε ένα επεισόδιο. Έχει αστείρευτο γέλιο, περιπέτεια, άπειρες ξιφομαχίες, αξιαγάπητους χαρακτήρες (δεν μπορώ να διαλέξω ποιος μ' αρέσει περισσότερο ο Jin ή ο Mugen; Και είναι γελοίο και μόνο που το γράφω. Χαχα!) και ένα εξαιρετικό σάουντρακ. Ειδικά αν ψάχνεις για κάτι ανάλαφρο, σου φτιάχνει τη διάθεση με το παραπάνω. Ο δημιουργός του είναι ο Shinichirō Watanabe της φήμης του Cowboy Bebop, έχει 26 επεισόδια και προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2004. Και για να μην το ξεχάσω, σπάνια μου αρέσουν τα άνιμε στις μεταγλωττισμένες βερσιόν τους - τα προτιμώ υποτιτλισμένα και στην κανονική γλώσσα – το συγκεκριμένο δεν με χάλασε καθόλου.

Θα επιστρέψω κάποια στιγμή στο μέλλον με ειδικό ποστ για τα σάουντρακ γιατί μετράει περίπου 5 αν δεν κάνω λάθος και είναι μια κατηγορία από μόνα τους!!

1 σχόλιο:

  1. Κορυφαιο anime!Μπορει να μην εχω δει πολλα αλλα αυτο ειναι απτα καλυτερα και εχει γνωρισει παγκοσμια αναγνωριση

    ΑπάντησηΔιαγραφή